Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Ο ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ



Άρθρο του οσιολογιοτάτου π.Εὐφροσύνου Ἱερομονάχου Σαββαΐτου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Αδέλφια, ενισχύστε τις ιερές κατακόμβες, όχι τις βολεμένες ενορίες, τρέξτε στην έρημο της περιφρόνησης και του διωγμού, μην πάτε με το χαμένο πλήθος των Χριστιανών της αντίχριστης κανονικότητας!”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε,

τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας,

ὁ πανταχοῦ παρών, καὶ τὰ πάντα πληρῶν,

ὁ θησαυρὸς τῶν ἀγαθῶν, καὶ ζωῆς χορηγός,

ἐλθὲ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν,

καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπὸ πάσης κηλῖδος,

καὶ σῶσον, Ἀγαθέ, τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

 Πεντηκοστήν εορτάζομεν, σεβαστοί πατέρες και αγαπητοί μας αδελφοί! Το μέγα δηλ. μυστήριο της επιδημίας στον κόσμο του Αγίου Πνεύματος και των μεγίστων, θείων αυτού χαρισμάτων στο ανθρώπινο γένος μας. Δέκα ημέρες πέρασαν μετά την άνοδο της φύσης μας στον θρόνο του Θεού και ως δώρο άμεσο για την συμφιλίωσή μας με τον Πατέρα, ο Χριστός μας έστειλε τον αγαθό Παράκλητο, τον άγνωστο ακόμη εν πολλοίς, τον κρυμμένο και ταπεινό Θεό, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας και ομοουσίου και ζωοποιού και αδιαιρέτου Τριάδος, την ψυχή της Εκκλησίας, την καρδιά της Ορθοδοξίας, το Πνεύμα της αληθείας, της σοφίας, της συνέσεως, του φωτός, την θεία φωτιά, τον θησαυρό των αγαθών, τον χορηγό της ζωής, τη σφραγίδα της θείας υιοθεσίας μας, τον μυστικό αρραβώνα μετά του Νυμφίου Ιησού, του Σωτήρος μας. Αυτός ο ταπεινός και άγνωστος και κρυμμένος Θεός, ο βλασφημούμενος νυν υπό πάντων, η πληγωμένη βασιλική περιστερά, είναι το Θείο Πρόσωπο που φανερώθηκε, φωτίζει τον κόσμο της πλάνης και θα λάμψει αιώνια με την Χάρη του στα πρόσωπα των θεωμένων Αγίων, ως τρίτο και μόνιμο πια χαρακτηριστικό της φύσης τους, μετά το σώμα και την ψυχή τους.

 Ας πανηγυρίσουμε αδελφοί την μεγάλη και τελευταία γιορτή της ανακαίνισής μας, της τελείωσής μας κατά Χάριν, ας την κάνουμε όσο γίνεται καθημερινή υπόθεση ευφροσύνης, χαράς και ειρήνης, ας τρυφήσουμε τους ουράνιους καρπούς της, όσοι πιστοί και μόνο οι πιστοί, (στη θεωρία, μα και στην πράξη), ας μείνουμε ενωμένοι σφιχτά με το θείο Φως της Αλήθειας, όχι με το μαγνητικό σκοτάδι του εμβολίου της πανούργας και επίορκης επιστήμης, που ήρθε για να μας αφαιρέσει την Σφραγίδα των χαρισμάτων του Θεού και να μας κάνει αιώνια σκλάβους και σφραγισμένους από το πνεύμα του Πονηρού! Ας γιορτάσουν σήμερα οι ανεμβολίαστοι, οι αμασκοφόρητοι, οι κεχωρισμένοι της Αιρέσεως, οι ταπεινοί αγωνιστές των παθών και οι καλοί ομολογητές κατά των δυσσεβών! 


  Α. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΩΣ “ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ” ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ.

 Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε πως η προσωπική μας Πεντηκοστή ξεκίνησε με το μυστήριο του Αγίου Χρίσματος, που προηγείται της Βάπτισής μας. Τότε παίρνουμε μυστικά δια της σταυροειδούς χρίσης μας όλο τον πλούτο των θείων χαρισμάτων και εντασσόμαστε επίσημα στο στράτευμα του Χριστού. 

 Τότε ανάβει μέσα μας ακοίμητη φλόγα, που όταν την διατηρήσουμε, εξαφανίζει τα πάθη, τα καίει, μας φωτίζει, μας θερμαίνει την πίστη, μορφώνει μέσα μας τον νέο εν Χριστώ άνθρωπο. Δυστυχώς βέβαια αυτή η φλόγα δεν καίει με την ίδια ένταση! Κάθε φορά που αμαρτάνουμε και μάλιστα θανάσιμα και αμετανόητα, τρεμοσβήνει και χάνεται κάτω από τη στάχτη της αμαρτίας. Όταν δε φτάσουμε να αρνηθούμε επίσημα και εκούσια τον Χριστό με το να δεχθούμε τη σφραγίδα και τον αριθμό του Αντιχρίστου, τότε, ώ δυστυχία!, αποχωρεί τελείως η Χάρις, φεύγει μακριά ο Άγγελος φύλακας της ψυχής μας και δεχόμαστε σατανική ενέργεια! Αυτό, αδελφοί, συντελείται στις μέρες μας, με το άνομο μυστήριο του δαιμονικού νέου εμβολιασμού, την “Πεντηκοστή” θα λέγαμε της κυρίαρχης εμφάνισης του Σατανά επί της γης στα έσχατα, μιας πρωτοφανούς και ξεκάθαρα αντίχριστης ένεσης, η οποία  μαγνητίζει σε σώμα και ψυχή όχι μόνο αντικείμενα και ακτινοβολία, αλλά πρωτίστως το ακάθαρτο πνεύμα της πλάνης! 

 Αλλ’ ώ ελεήμων Κύριε Ιησού Χριστέ, επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψαι την αποίμαντον Εκκλησίαν σου, καθάρισέ την, λάμπρυνέ την και πάλι με το Φως το αληθινό, ανάδειξε νέους Αγίους σου, νέους Αποστόλους, ένωσε τον κόσμο σου όχι με το οικουμενιστικό τερατούργημα της συμφιλίωσης των θρησκειών και αιρέσεων, αλλά με το ορθόδοξο πρακτικό  ήθος και το δόγμα της εν αληθεία Αγάπης σου, σαγήνευσε πάλι τα πέρατα με νέους ταπεινούς αλιείς, μην κατακαύσεις με θυμό Κύριε το αποστατημένο πλάσμα σου, συνέτισε σε παρακαλούμε, όσους σε αρνούνται εν αγνοία, πρόσθες όμως κακά Δέσποτα σε όλους όσοι εκούσια σε καταπληγώνουν ψευδαποστόλους, στους πορωμένους και δαιμονιώδεις επισκόπους της διπλωματίας, που με δόλο σπρώχνουν εκατομμύρια ψυχές στην κόλαση, στους κίναιδους και κύνες της αγίας σου ποίμνης, όπως και σε όλους τους πολιτικούς άρχοντες του ψεύδους. 

 Ναι Κύριε, πρόσθεσέ τους κακά πολλά, δηλ. επίγειο πόνο, σωματικά βάσανα και ταλαιπωρίες, μήπως και σωθεί το πνεύμα τους από τις φρικτές τους βλασφημίες στο Πρόσωπό σου, γλυκύτατε και δικαιοκρίτα Ιησού Χριστέ, ο Θεός των Πατέρων ημών! 

 Β. ΟΙ ΠΥΡΙΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

Γιατί άραγε το Άγιο Πνεύμα κατέβηκε στο υπερώο της Ιερουσαλήμ σαν πύρινες γλώσσες πάνω από τους Αποστόλους;

Πρώτον, για να δείξει ότι έχει την ίδια φύση με τον Θεό Λόγο, τον Χριστό μας, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Διότι τίποτε δεν είναι πιο συγγενικό στον λόγο από την γλώσσα.

 Δεύτερον για χάρη της διδασκαλίας, διότι ο κατά Χριστόν διδάσκαλος πρέπει να έχει χαριτωμένη γλώσσα.

Τρίτον για να δείξει το ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό ( διότι ο Θεός είναι πύρ, φωτιά, και μάλιστα τέτοια που κατακαίει κάθε μοχθηρία). Επίσης για να φανερώσει τον διπλό χαρακτήρα του θείου κηρύγματος, το οποίο ταυτόχρονα φωτίζει αλλά και φλογίζει, ευεργετεί, μα και τιμωρεί, λαμπρύνει όσους υπάκουα το εγκολπώνονται, ενώ τους απειθείς τους παραδίνει στην αιώνια κόλαση!

Για ποια ενότητα λοιπόν μας μιλάνε όλοι οι σύγχρονοι θεολόγοι του διαβόλου, που οι ίδιοι είναι διχασμένοι με τον Θεό και τον ίδιο τους τον εαυτό; Προφανώς για την ενότητα στην υποστήριξη του έργου του Αντιχρίστου, τον οποίον τελικά τόσο πιστά υπηρετούν και λατρεύουν, έργω και λόγω, έστω και ακουσίως! 

 Γ. ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Τί είναι τελικά το Άγιο Πνεύμα; Δεν είναι φυσικά ούτε ένα περιστέρι, ούτε γλώσσες φωτιάς, ούτε βίαιος άνεμος, ούτε βέβαια μια απρόσωπη θεία δύναμη, ιδιότητα ή ενέργεια ή χαρακτηριστικό του Θεού, αλλά ο ίδιος ο Θεός, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, του ενός Τριαδικού μας Θεού. Ονομάζεται Παράκλητος, δηλ. παρηγορητής, ενισχυτής και βοηθός των πιστών.

Η καθοδός του σήμερα αποτελεί την κορυφαία στιγμή στη ζωή της Εκκλησίας. Όπως το θεόπλαστο σώμα του Αδάμ έγινε τέλειο με την θεία πνοή, που το ζωοποίησε, έτσι και την θαυμαστή και λαμπρή Εκκλησία του Χριστού, την κλεισμένη μετά την Ανάσταση στο υπερώο και ακίνητη, της έδωσε ζωντάνια και θεία πνοή το Πανάγιο Πνεύμα! Αυτό ζωογονεί τον θείο οργανισμό της, αυτό τελεσιουργεί τα ιερά Μυστήρια, αυτό μεταδίδει φωτισμό, αγιασμό και κάθε θεϊκό χάρισμα στα μέλη της. Αυτό καθοδηγεί την Εκκλησία, που ποτέ δεν πλανάται, αυτό κυβερνά το πλοίο της, το οποίο ποτέ δεν καταποντίζεται από τα θηρία των διωκτών και των αιρέσεων. Αυτό ενώνει τους πιστούς, θεώνει τους Αγίους, συμπολεμεί με τους ομολογητές, εμψυχώνει τους μάρτυρες. Αυτό μίλησε και μιλά μέσα από το στόμα των Προφητών και διδασκάλων κάθε εποχής.

Αυτό, δηλ. τον ίδιο τον Θεό είναι που αρνήθηκαν και βλασφήμησαν επίσημα, όχι τόσο οι Αιρετικοί Παπικοί, αλλά κυρίως “οι δικοί μας” βαπτισμένοι και χειροτονημένοι κληρικοί της μάσκας και του γενοκτονικού εμβολιασμού, δηλ. οι πολιτογραφημένοι πια και σημαδεμένοι από το Θηρίο της κολάσεως Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

Τί φοβερό! Πώς μετά να μην κολλάνε όλοι αυτοί από ασθένειες, πώς να μην φοβούνται, όταν δια νόμου και εγκυκλίων πέταξαν έξω από τους Ιερούς Ναούς την Χάρη του, όταν αρνούνται καθημερινά την προστασία του, όταν αντικατέστησαν την πιστή τήρηση των θείων εντολών με την ακριβή τήρηση των ανίερων υγειονομικών διατάξεων; 

 Αχ, όλοι αυτοί οι ταλαίπωροι και τυφλοί, θα καταλάβουν άραγε ότι κάθε τους λατρευτική σύναξη και προσευχή απευθύνεται πια στο ακάθαρτο πνεύμα του Εωσφόρου; 

Ω αδελφοί, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ ΘΕΟΥ, η Πίστη μας και οι πιστοί αλλοιώθηκαν! Έρχεται σύντομα η φωτιά της θείας οργής! ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! 

 Δ. ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.

 Σήμερα, σεβαστοί μας αναγνώστες, γιορτάζουμε την επίσημη φανέρωση της Εκκλησίας σαν σώμα του Χριστού. Η Εκκλησία δεν ιδρύθηκε, αλλά γεννήθηκε. Προϋπήρχε προαιώνια και στον τέλειο βαθμό της θα αποκαλυφθεί στον Παράδεισο της Θείας Βασιλείας.

 Την Πεντηκοστή λοιπόν έχουμε γενέθλια επίσημα της Εκκλησίας, που γεννήθηκε από το αίμα του Χριστού και το Άγιο Πνεύμα. Φανερώθηκε στα πρόσωπα των Αποστόλων και των λοιπών πιστών μαθητών. Η Εκκλησία λοιπόν δεν είναι μια αίθουσα συνάξεων, ούτε μια κοινωνική οργάνωση η ένας επίγειος θεσμός, ούτε μια θρησκεία, είναι η Αλήθεια, ο ίδιος ο Χριστός! 

Αποστολή της δεν είναι τα φιλανθρωπικά έργα, αλλά πρωτίστως η σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου. Είναι ένα πνευματικό ιατρείο, είναι ο μυστηριακός χώρος της διαρκούς παρουσίας του Θεού που ποτέ δεν μολύνεται, ούτε μολύνει! Όταν είμαστε συγκεντρωμένοι στη Θεία Λατρεία, εκεί είμαστε ένα μυστικό σώμα, το σώμα του Χριστού! 

 Τα οποιαδήποτε μικρόβια που εισχωρούν στον επίγειο και φθαρτό χώρο, μένουν τότε ανενεργά! Τότε ενεργεί μόνο το Άγιο Πνεύμα που φωτίζει και αγιάζει. Όταν λοιπόν αδελφέ μου συμπροσεύχεσαι με μασκοφόρους και εμβολιασμένους αρνητές της Πίστεως, έστω και λίγους και σιωπηρά ανέχεσαι να βλασφημείται η Θεία Χάρις, είσαι το ίδιο ένοχος σαν να μασκοφόρεσες και εμβολιάστηκες! Διότι αποδέχεσαι την ασέβεια και συμμετέχεις και ενώνεσαι με σεσηπότα μέλη της Εκκλησίας στην Αίρεση!

Αποκόπτεσαι λοιπόν νοερά της αληθείας, δηλ. της Εκκλησίας, χάνεις την Θεία Χάρη και κινδυνεύεις να χαθείς! 

Γι’ αυτό λοιπόν, μη ξεχνάς αγαπημένε φίλε του Χριστού και κλητέ Άγιε, ότι έχεις ιερό χρέος να αντισταθείς τώρα, να ομολογήσεις, να φωνάξεις, να απέχεις από συνάξεις πονηρευομένων, να διαχωρίσεις τη θέση σου πριν είναι αργά και θανατωθείς χωρίς να το καταλάβεις! Πόλεμο έχουμε! Ώρα Αντίχριστου ήρθε! Η Μασονία, μην το ξεχνάς, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ορθοδοξίας! 

 Βδελύξου τώρα τους Αρχιερείς και ηγουμένους που είναι μέλη ή συνεργοί της, δηλ. Αντίχριστοι! Ντύσου τα πνευματικά όπλα, πολέμησε την πλάνη και τα όργανά της, έλεγξε, χωρίσου όπως διατάζει ο Χριστός, κόψε τα μέλη που σε σκανδαλίζουν, μελέτα τον λόγο του Θεού και των Πατέρων, βοήθησε να σωθεί μια ψυχή από τα δόντια των δόλιων λυκοποιμένων.

Η υπακοή, μη ξεχνάς, δεν κερδίζεται με βία και καταναγκασμό. Η υπακοή πηγαίνει στον Χριστό και όχι στον κάθε πνευματικό. Όταν αλλοιώνονται τα αιώνια ήθη και μετακινούνται τα αιώνια σύνορα της Ορθοδοξίας, φύγε από ιερωμένους της κακής υπακοής στη βλάσφημη Σύνοδο! 

Εσύ μείνε σφιχτά ενωμένος με το Άγιο Πνεύμα, που οπλίζει πάντα τον πράο αγωνιστή και μετατρέπει τον δειλό σε λιοντάρι του Χριστού! Μην συγκοινωνήσεις τώρα με τα έργα του σκότους, προτίμησε να διωχθείς, να περιφρονηθείς, να σε πουν πλάνο, αιρετικό, φανατικό, ζηλωτή, παλιοημερολογίτη, τρελό, σχισματικό και ακραίο για χάρη της Αλήθειας.

 Να θυμάσαι ότι το Άγιο Πνεύμα δεν εισέρχεται εκεί που το βλασφημούν! Μην πηγαίνεις λοιπόν όπου να ‘ναι τώρα, πρόσεχε μην κολλήσεις το μικρόβιό τους, μην αναζητείς τον Χριστό σε ακάθαρτο περιβάλλον, δεν σε ωφελεί εκεί η Θεία Κοινωνία!

Αδέλφια, ενισχύστε τις ιερές κατακόμβες, όχι τις βολεμένες ενορίες, τρέξτε στην έρημο της περιφρόνησης και του διωγμού, μην πάτε με το χαμένο πλήθος των Χριστιανών της αντίχριστης κανονικότητας! Ελάχιστοι σώζονται! Τρέξτε στην Εκκλησία του Χριστού, των Αγίων μας, παλαιών και νέων, φυλαχθείτε από αυτούς που δεν δέχονται Αγίους του νέου ημερολογίου, απ’ αυτούς επίσης που λένε ότι παίρνουν εντολή από την Παναγία και γραφές, μείνετε  μακριά από προσκυνημένα Προσκυνήματα και Μοναστήρια άχρι καιρού, οι Αγιοί μας όλοι κλαίνε τώρα απ’ έξω απ’ αυτά, δεν είναι μέσα, αγωνιούν και μας παρακολουθούν να μείνουμε πιστοί άχρι θανάτου!  Μη συμμετέχετε σε δήθεν φιλανθρωπίες της εκκλησίας του Αντιχρίστου κράτους, μείνετε μακριά από  φατρίες και σχίσματα, τρέξτε στις κρυφές λειτουργίες των δεδιωγμένων και ταπεινών, όχι όσων θέλουν να αυτοπροβάλλονται δημόσια, εκεί και μόνο εκεί πηγαίνετε κατά καιρούς, εκεί μόνο, όπου κουρνιάζει τώρα το Άγιο Πνεύμα, ο πληγωμένος ουράνιος Βασιλιάς, στον οποίο αρμόζει πάσα δόξα τιμή και προσκύνησις σύν τώ Πατρί και τώ Υιώ εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου